نکاتی که باید قبل از تزریق پی آر پی مو بدانید

سرتیتر مطالب

ریزش مو از مشکلات شایعی است که می‌توان آن را با روش‌هایی مثل تزریق prp، مزوتراپی و فیلر مو تا حد زیادی مهار کرد. دلایل مختلفی برای انتخاب هر یک از این روش‌ها وجود دارد و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. تزریق پی آر پی مو، یکی از روش‌های نوین، موثر و محبوب برای تقویت مو و درمان ریزش مو است. در این روش از پلاکت‌های خون خود فرد استخراج شده و به سر تزریق می‌شود. اگر شما جزو افرادی هستید که تزریق پی آر پی را به عنوان روش درمان ریزش موی خود انتخاب کرده‌اید، این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم. زیرا تمام نکاتی که باید قبل از تزریق پی آر پی مو بدانید، برای شما گردآوری کرده‌ایم:

تزریق PRP چیست و چگونه انجام می‌شود؟

تزریق پی آر پی، یک نوع تزریق است که ماده تزریقی آن، از خون خود فرد گرفته می‌شود. در تزریق  پی آر پی، اولین مرحله، انجام خونگیری (شبیه آزمایش خون) است. برای این کار معمولا از اسکالپ ونوجکت و هولدر خونگیری برای سهولت کار استفاده می‌کنند. سپس مقدار مورد نیاز خون، در لوله‌های خونگیری مثل لوله پی آر پی جمع آوری می‌شود.

اما این خون برای انجام پی آر پی مناسب نیست؛ زیرا ماده مورد نیاز پزشک، پلاسمای خون است. در مرحله دوم، برای جداسازی پلاسمای خون، لوله خونگیری را وارد دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهند تا با انجام چرخش سریع، پلاسمای خون را جداسازی کند. پلاسمای غنی از پلاکت، همان ماده‌ای است که به پوست با اهداف ترمیم، تقویت و جوانسازی تزریق می‌شود. 

پلاکت‌ها حاوی فاکتورهای رشدی هستند که می‌توانند رشد سلولی، ترمیم بافت و تولید کلاژن را تحریک کنند. این مواد نقش مهمی در تحریک فولیکول‌های مو، تقویت ریشه مو و افزایش ضخامت تارها دارند. بنابراین تزریق PRP علاوه بر جلوگیری از ریزش، به رشد موهای جدید نیز کمک می‌کند.

فواید تزریق پی آر پی مو

در تزریق PRP مو، پلاسمای خون که حاوی پلاکت است به پوست سر تزریق می‌شود. پلاکت‌های خون با داشتن فاکتورهای رشد و خاصیت ترمیم‌کنندگی سلول‌ها، فواید زیادی برای سلامت موها دارند:

پی آر پی و تقویت ریشه مو

پلاکت خون، حاوی مواد مغذی است که ریشه مو را تقویت کرده و به استحکام آن کمک می‌کند. با تقویت ریشه مو، ریزش مو تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. به همین خاطر پی آر پی در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.

پی آر پی و افزایش گردش خون 

یکی از فواید تزریق PRP مو، افزایش گردش خون موضعی در پوست سر است. فاکتورهای رشد موجود در PRP باعث تحریک رگ‌زایی (شکل‌گیری و گسترش مویرگ‌های جدید) می‌شوند. افزایش گردش خون باعث می‌شود تا مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به فولیکول‌های مو برسد و مو در محیط بهتری رشد کند.

پی آر پی و تحریک فولیکول‌های مو

پلاسمای غنی از پلاکت حاوی فاکتورهای رشد است که با تزریق به سر، باعث تحریک فولیکول‌های ضعیف یا غیر فعال مو می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود تا این فولیکول‌ها دوباره وارد چرخه رشد شوند و رشد مو را از سر بگیرند.

تاثیر پی آر پی بر رشد موها

پس از تحریک فولیکول‌ها، پلاکت‌های فعال موجود در PRP با داشتن فاکتورهای رشد خاصی مانند PDGF  VEGF و TGF-beta، فرآیندهای ترمیم، تولید سلول‌های جدید و ساخت کلاژن را در ناحیه تزریق تسریع می‌کنند. نتیجه این فرآیند، ضخیم شدن تار موها، رشد و افزایش تراکم موها و جلوگیری از ریزش مو است.

یک تحقیق جامع منتشر شده در وبسایت PubMed Central (مرجع مقالات علوم زیستی کتابخانه موسسه بهداشت آمریکا) نشان می‌دهد که پی آر پی می‌تواند ضخامت مو را تحریک کرده و همچنین از فولیکول های مو در برابر ریزش زودرس محافظت کند.

نکاتی که باید قبل از تزریق PRP مو بدانید

اگر تزریق PRP را برای تقویت مو و کاهش ریزش موهای خود انتخاب کرده‌اید، بهتر است قبل از تزریق، همه این نکات را به خوبی بدانید تا تصمیم آگاهانه تری بگیرید و به نتایج بهتری دست یابید:

بررسی کنید که آیا PRP مو برای شما مناسب است؟

مثل هر اقدام پزشکی، تزریق پی آر پی هم برای همه افراد مناسب نیست و محدودیت‌هایی دارد. تزریق PRP مو برای افراد زیر گزینه مناسبی است:

  • افرادی که دچار ریزش موی خفیف تا متوسط شده‌اند، نه طاسی کامل.
  • کسانی که فولیکول‌های موی آن‌ها هنوز فعال است.
  • افرادی که به دنبال روش‌های غیرتهاجمی و طبیعی برای تقویت مو هستند.

در مقابل، افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای خاص، اختلالات انعقاد خون یا طاسی پیشرفته هستند، ممکن است نتایج قابل‌ توجهی دریافت نکنند.

hair prp

سوابق درمانی و دارویی خود را با پزشک به اشتراک بگذارید

قبل از انجام پی آر پی مو، پزشک باید به طور کامل از وضعیت سلامتی شما، سابقه بیماری‌ها و داروهای مصرفی شما اطلاع داشته باشد. اگر سابقه موارد زیر را دارید، ممکن است تزریق پی آر پی برای شما مناسب نباشد: 

  • ابتلا به دیابت درمان نشده
  • داشتن بیماری‌های مربوط به انعقاد خون 
  • ابتلا به بیماری‌های عروقی و مصرف داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین
  • ابتلا به بیماری‌های سرطان خون، HIV، هپاتیت C و سرطان پوست در محل تزریق

مراقبت‌های قبل از تزریق پی آر پی را جدی بگیرید

به طور کلی تزریق PRP جزو اقدامات کم خطر و راحت به شمار می‌رود. با این حال، قبل از انجام تزریق حتما موارد زیر را رعایت کنید تا تزریق شما با مشکل و تداخلی رو‌به‌رو نشود:

  • از یک هفته قبل از انجام پی آر پی، داروهای ضد التهاب مثل دیکلوفناک، ایبوپروفن و سلکسیب را قطع کنید.
  • از مصرف داروهایی که تاثیر بر انعقاد خون دارند (مثل آسپرین، وارفارین و ویتامین E) پرهیز کنید.
  • از ۲۴ ساعت قبل، الکل و سیگار مصرف نکنید.
  • حتما سر خود را با شامپوی معمولی بشویید و از مواد حالت دهنده مو مثل ژل و کرم مو خودداری کنید.
  • روز قبل از انجام پی آر پی، آب فراوان بنوشید تا خونگیری بهتری داشته باشید.
  • با توجه به اینکه حجم نمونه خون نسبتا بالا است، مواد قندی با خود به همراه داشته باشید تا از بروز ضعف جلوگیری کنید.

صبور باشید و انتظار معجزه نداشته باشید

تزریق پی آر پی مو، یک روش بسیار موثر و نتیجه بخش است. نتایج این تزریق تدریجی و به مرور اتفاق می‌افتند. پی آر پی مو نیاز به انجام چند جلسه (معمولاً ۳ تا ۴ جلسه با فاصله یک‌ماهه) دارد و نتایج آن نیز پس از 

2 تا 3 ماه به وضوح قابل مشاهده‌اند. 

همچنین بسته به وضعیت بدنی فرد، سبک زندگی، تغذیه و ژنتیک، میزان اثربخشی PRP می‌تواند متفاوت باشد.

عوارض احتمالی را بشناسید

عوارض و حساسیت در تزریق پی آر پی، به خاطر استفاده از مواد طبیعی بدن، بسیار کم است. در موارد نادر، تزریق PRP ممکن است با این عوارض همراه باشد:

  • تورم یا قرمزی موقت در محل تزریق
  • کبودی جزئی
  • احساس درد یا سوزش خفیف

این علائم موقتی هستند و معمولاً طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت بهبود می‌یابند.

به پزشک معتبر مراجعه کنید

انتخاب یک مرکز درمانی و زیبایی معتبر، باعث می‌شود تا همه چیز طبق اصول و پروتکل‌های درمانی پیش برود. در نتیجه نمونه‌گیری خون و تزریق با کیفیت بالاتری انجام شده و نتایج بهتری حاصل می‌شود. همچنین با انتخاب مرکز معتبر، آرامش خاطر بیشتری نیز پیدا خواهید کرد.

پی آر پی مو چند درصد جواب میده؟

تزریق پی آر پی جزو روش‌هایی با بازدهی بالا است و هم در مردان و هم در زنان، بین 90 تا 95 درصد جوابدهی دارد. این تزریق می‌تواند بر کاهش ریزش، رشد مو و افزایش ضخامت مو موثر باشد.

ماندگاری پی آر پی مو چقدر است؟

بسته به بدن هر فرد و سبک زندگی او، ماندگاری پی آر پی مو بین 6 ماه تا یک سال است. به همین خاطر پزشکان معمولا توصیه می‌کنند پس از 6 ماه تا یک سال از اولین تزریق، برای تمدید پی آر پی اقدام کنید.

پی آر پی مو برای چه موهایی مناسب است؟

تزریق پی آر پی برای موهایی مناسب است که به تازگی دچار ریزش مو شده اند و هنوز فولیکول موی فعال دارند. این روش مناسب افرادی که دچار طاسی کامل شده‌اند نیست.

نتیجه‌گیری

تزریق پی آر پی یک روش موثر برای تحریک فولیکول‌های مو، تقویت ریشه و کمک به رشد مو است. در این روش از پلاسمای خون خود فرد استفاده می‌شود که خاصیت ترمیم‌کنندگی و احیای بسیار بالایی دارد. در این مطلب نکاتی که باید قبل از تزریق پی آر پی مو بدانید را برای شما گردآوری کردیم تا با آگاهی و آرامش بیشتری، نوبت تزریق پی آر پی موی خود را بگیرید.

manager
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *